Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Whitley Awards is related to which of the following field?
    a)   Art and Culture
    b)   Wildlife Award
    c)   Science
    d)   Literature


    2).Union Government approved continuation of 1000 rupees Monthly Pension Scheme under_______.
    a)   LIC Senior Pension
    b)   Jan Dhan Yojana
    c)   Employees Pension Scheme
    d)   None of these


    3).SEBI has replaced colour codes for mutual fund with________.
    a)   SEBI metre
    b)   Red metre
    c)   Fund metre
    d)   Risko metre


    4).Income Tax department has filed 121 cases against the account holders of which of the following bank?
    a)   ICICI
    b)   HSBC
    c)   Citi Bank
    d)   HDFC


    5).What is the India’s Rank in Electricity Generation from Nuclear Source?
    a)   18
    b)   9
    c)   13
    d)   16


    6).Who is Bomba Modak?
    a)   Marathi Singer
    b)   Hindi Singer
    c)   Hindi Actress
    d)   Marathi Actress


    7).Which among the following company has acquired the mobile marketing firm Appiterate?
    a)   Flipkart
    b)   Amazon
    c)   Snap deal
    d)   Google


    8).Union Government has extended e-Tourist Visa Scheme to 31 more countries which was effect from______.
    a)   May 31st 2015
    b)   May 1st 2015
    c)   April 30th 2015
    d)   June 1st 2015


    9).Nadia of _____ has declared as the first open defecation-free district in India.
    a)   Rajasthan
    b)   West Bengal
    c)   Bihar
    d)   Assam


    10).Recently, RBI has fined three banks due to fixed deposit fraud, among the following which is NOT one of the banks?
    a)   Indian Overseas Banks
    b)   Bank of Maharashtra
    c)   Dena Bank
    d)   Oriental Bank of Commerce

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). b)   5). c)   6). d)   7). a)   8). a)   9). b)   10). a)


    People Also Visited:


    / 5. Reviews