Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th January 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Posted Date-1st February 2015:
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th January 2015:                   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).How much funds has been announced as aid for flood-hit Jammu and Kashmir?
    a)   1100 Crore
    b)   1050 Crore
    c)   1102 Crore
    d)   1000 Crore


    2).Which of the following has received Global Investment Trend Monitor Report?
    a)   World Bank
    b)   UNCTAD
    c)   IMF
    d)   WTO


    3).Where is the Krishna Delta Complex located?
    a)   Andhra Pradesh
    b)   Karnataka
    c)   Kerala
    d)   Tamil Nadu


    4).Charles Townes, who died recently, had won Nobel Prize in ______?
    a)   Peace
    b)   Chemistry
    c)   Literature
    d)   Physics


    5).Martyrs’ Day was observed on?
    a)   January 28
    b)   January 29
    c)   January 30
    d)   January 31


    6).A change in base year for computing national accounts pushed up the economic growth rate for 2013-14 to ________?
    a)   5.4 %
    b)   6.9 %
    c)   6.6 %
    d)   6.2 %


    7).In UCBs, “C” stands for?
    a)   Cooperative
    b)   Communicate
    c)   Commission
    d)   Corporate


    8).Who is the Chairman of High Level Panel, which was constituted by RBI on Urban Cooperative Banks?
    a)   A K Mishra
    b)   Narendra Vats
    c)   Bimal Jalan
    d)   R Gandhi


    9).Which state has started its first Consumer Advisory Council to enable consumers get more information and awareness about their rights?
    a)   Karnataka
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Rajasthan
    d)   Manipur


    10).In PMEGP, ‘E’ stands for?
    a)   Employment
    b)   Extension
    c)   Energy
    d)   Export

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). d)   5). c)   6). b)   7). a)   8). d)   9). c)   10). a)


    Online Mock Tests 2019: