Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th July 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which among the following country gives Ramon Magsaysay Award?
    a)   Russia
    b)   Philippines
    c)   China
    d)   India


    2).Government will NOT extend e-Tourist Visa facility to ________ on July 30.
    a)   Hong Kong
    b)   China
    c)   Pakistan
    d)   Macau


    3).Which of the Indian state has launched a special drive against Anthrax?
    a)   Bihar
    b)   Kerala
    c)   Maharashtra
    d)   Tamil Nadu


    4).Which of the following country has received CSF funds of $336 million from the USA?
    a)   Afghanistan
    b)   Iran
    c)   India
    d)   Pakistan


    5).Which of the state is planning to release 15 Gharials in the Beas belt to boost tourism?
    a)   Punjab
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Bihar
    d)   Chhattisgarh


    6).Famous Indian writer Anuradha Ray has been shortlisted for Man Booker Prize of 2015 for her book__________.
    a)   The Year  of the Runaways
    b)   Sleeping on Jupiter
    c)   A Spool of Blue Thread
    d)   The Illuminations


    7).Who is the head of the committee constituted for re-drafting National Sports Development Code of India?
    a)   S K Shekhar
    b)   M K Naydu
    c)   C K Mahajan
    d)   L N Pratap


    8).What is the name of the mobile banking application which was launched by Kotak Bharat that operates without internet connectivity?
    a)   Kotak Bharat
    b)   My Kotak
    c)   Kotak Mobile
    d)   Kotak App


    9).India has recently signed as agreement with _______ for National Urban Health Mission.
    a)   IBRD
    b)   NDB
    c)   IMF
    d)   ADB


    10).Name the Dutch Hockey Coach who has been appointed as the Indian Hockey Coach?
    a)   Roelant Oltmans
    b)   Terry Walsh
    c)   Joost Bellart
    d)   Micheal Nobbs

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). b)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). d)   10). a)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: