Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30thJune 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).As per Elephant Census Report 2015, which of the following state has 1954 elephants?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Uttarakhand
    c)   Odisha
    d)   Assam


    2).On _________ the entire planet will get a bonus second also known as leap second.
    a)   July 2
    b)   July 3
    c)   July 1
    d)   June 30


    3).What is the Corpus amount of Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?
    a)   $100 Billion
    b)   $50 Billion
    c)   $200 Billion
    d)   $300 Billion


    4).Which of the following state of India is known as the Tiger State?
    a)   West Bengal
    b)   Chhattisgarh
    c)   Gujarat
    d)   Madhya Pradesh


    5).Who is the author of Vyomkesh Darvesh?
    a)   Dinesh Gandhi
    b)   Anil Prajapati
    c)   Vishwanath Tripathi
    d)   Gaurav Batra


    6).Who is the Winner of 28th Moorti Devi Award?
    a)   Suhas Desai
    b)   Vishwajeet Thakur
    c)   Manish Pandey
    d)   Vishwanath Tripathi


    7).According to the World Economic Forum Study which of the following is the world’s biggest employer?
    a)   Indian Railways
    b)   People’s Liberation Army
    c)   TCS
    d)   US department of defense


    8).National Statistics Day is observed on ________.
    a)   June 29
    b)   June 30
    c)   June 28
    d)   June 27


    9).Jwala Gutta is related to which of following sports?
    a)   Tennis
    b)   Golf
    c)   Badminton
    d)   Boxing


    10).First Day-Night Cricket match will be played on 27th November 2015 at________.
    a)   Sydney
    b)   Perth
    c)   Canberra
    d)   Adelaide


    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). d)   5). c)   6). b)   7). d)   8). a)   9). c)   10). d)
    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: