Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).India’s first e-Vidhan Mobile app was launched in_______.
    a)   Gujarat
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Kerala
    d)   Himachal Pradesh


    2).Who is the Indian- American scientist to win US Presidential Award 2014?
    a)   Amandeep Kunar
    b)   Samrat Mathews
    c)   Murty Kambhampati
    d)   Jasbir Malhotra


    3).Which of the following state has passed bill to ban camel slaughter?
    a)   Bihar
    b)   Gujarat
    c)   Punjab
    d)   Rajasthan


    4).Earth Hour Day is Observed on________.
    a)   March 28
    b)   March 26
    c)   March 24
    d)   March 22


    5).Who is the winner of Major Dhyan Chand Lifetime Achievement Award 2014?
    a)   Pargat Singh
    b)   Manpreet Singh
    c)   Dhruv Batra
    d)   Balbir Singh Senior


    6).Miss India is a national beauty pageant in India, organized annually by________.
    a)   Hindustan Times
    b)   Femina
    c)   Times of India
    d)   Film fare


    7).Who is the winner of the Bishwaratna Dr Bhupen Hazarika International Solidarity Award?
    a)   Aamir Khan
    b)   Amitabh Bachchan
    c)   Adoor Gopal Krishnan
    d)   Shashi Kapoor


    8).How many organic and exotic agricultural products from Northeast India have been accorded geographical indication registration tag?
    a)   9
    b)   11
    c)   13
    d)   15


    9).When was the Government has planned to unveil the new Foreign Trade Policy?
    a)   July 31st 2015
    b)   March 31st 2016
    c)   April 1st 2015
    d)   Jan 1st 2016


    10).In which of the following summit, the personal details of 31st world leaders leaked accidentally?
    a)   G 7
    b)   G 20
    c)   UN
    d)   BRICS

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). d)   4). a)   5). d)   6). b)   7). c)   8). a)   9). c)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: