Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 30th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Where was the new Bank Note Paper Line has been launched?
    a)   Gangtok
    b)   Hoshangabad
    c)   Nepanagar
    d)   Nagpur


    2).Who is the new Director of Doordarshan NEWS?
    a)   Nalini Singh
    b)   Shubhra Singh
    c)   Veena Jain
    d)   Rekha Yadav


    3).India and ______ have issued Vision Statement to boost strategic ties.
    a)   US
    b)   Russia
    c)   Germany
    d)   China


    4).Who is the author of the book- Super Economics: America, India, China& The Future of the World?
    a)   Gaurav Gautham
    b)   Vivek Paul
    c)   Ajit Desai
    d)   Raghav Bahl


    5).Which among the following state has launched the Swachhata Saptapadi Scheme?
    a)   Maharashtra
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Bihar
    d)   Assam


    6).Who has been crowned as the new King of Mysuru?
    a)   Vijayaraja Wodiyar
    b)   Yaduveer Krishnadatta
    c)   Vasudevadatta
    d)   Srikantdatta Wodiyar


    7).What is the name of the Indian Teacher who won the Oxford University Award?
    a)   Ram kumar Verma
    b)   Jagdish Patel
    c)   Gurnimrat Nimmy Sidhu
    d)   Mohan Reddy


    8).Who is the new Director of FIFA?
    a)   Joseph Sepp Blatter
    b)   Jules Rimet
    c)   Arthur Drewry
    d)   Stanely Rous


    9).Who is G Satheesh Reddy?
    a)   Head of UGC
    b)   Director of ISRO
    c)   Director of CSIR
    d)   Scientific Advisor of Union Defense Minister


    10).Who is the author of the book- Ahmadabad: A City in the World?
    a)   Amrita Shan
    b)   Viju Shan
    c)   Naina Sarabhai
    d)   Amit Shan

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). d)   10). a)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: