Daily Current Affairs and GK questions Updates- 31st January 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Posted Date2ndFebruary 2015:
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 31st January 2015:                   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the Director of Agni-5 Project?
    a)   K. Radhakrishnan
    b)   A S Kiran Kumar
    c)   M V K Prasad
    d)   M Annadurai


    2).Serena Williams has won her_______ Grand Slam Title, recently.
    a)   17th
    b)   19th
    c)   21st
    d)   22nd


    3).As per RBI’s reports what is the rank of India in Furnishing Credit Information?
    a)   28
    b)   26
    c)   24
    d)   20


    4).Which country is at number one position in Credit Suisse Emerging Consumer Scorecard 2015?
    a)   Germany
    b)   China
    c)   Sweden
    d)   India


    5).The Change in Base year for GDP has reduced the gap between the way India calculates GDP and the methodology used by_______.
    a)   WTO
    b)   UN
    c)   International Monetary Fund
    d)   World Bank


    6).What is the range of Agni-5?
    a)   3500 kms
    b)   5000 kms
    c)   6000 kms
    d)   7500 kms


    7).Which of the following bank has launched banking service on Twitter?
    a)   ICICI
    b)   Axis
    c)   SBI
    d)   HDFC


    8).United Nations general assembly has declared the year 2015 as year of_____.
    a)   International Year of Floods
    b)   Internationals Year of Space
    c)   International Year of Soils
    d)   International Year of Trees


    9).Who is the author of the book- “The Eloquent Brush”?
    a)   Chetan Bhagat
    b)   R K Laxman
    c)   Vikram Seth
    d)   Shiv Nadar


    10).Who is the chairman of the committee formed to ensure major reforms in the practice and procedure of BCCI?
    a)   Justice Ravi Chopra
    b)   Justice Nataraj
    c)   Justice Naren Garg
    d)   Justice RM Lodha

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). d)   5). c)   6). b)   7). a)   8). c)   9). b)   10). d)


    Online Mock Tests 2019: