Daily Current Affairs and GK questions Updates- 31st March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 31st March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).In order to save the subsidy of Rs._____ crore annually, Cabinet has approved gas pooling for fertilizer sector.
    a)   1550
    b)   1850
    c)   1900
    d)   1650


    2).Which of the following is going to implement the Rashtriya Swasthya Bima Yojna of the Labor and Employment Ministry?
    a)   Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act
    b)   Youth and Sports Ministry
    c)   Ministry of Health and Family Welfare
    d)   HRD Ministry


    3).What is the name of the committee that allows pre-paid mobile in Jammu and Kashmir and Northeastern States?
    a)   Sharma Committee
    b)   Ram Kumar Committee
    c)   Shubham Sexana Committee
    d)   LC Goyal Committee


    4).In Jammu and Kashmir, Government has allowed pre-paid mobile for ______ more years.
    a)   2
    b)   3
    c)   4
    d)   1


    5).India and ______ has signed $ 43 million grant and guarantee agreement towards the Partial Risk Sharing Facility for Energy Efficiency (PRSF) project.
    a)   IMF
    b)   UN
    c)   WTO
    d)   World Bank


    6).Who is the author of the book- “Aatank Ke Saaye Men”?
    a)   Amandeep Sharma
    b)   Garima Sanjay
    c)   Nishant Kumar
    d)   Rudra Sharma


    7).Who is the author of the book- “God’s Bankers: A History of Money and Power at the Vatican”?
    a)   Deepak Parikh
    b)   Dan Brown
    c)   Gerald Posner
    d)   Albert Camus


    8).What is the position of India in Open Government Index 2015?
    a)   32
    b)   37
    c)   39
    d)   42


    9).MPGO Stands for____________.
    a)   Marine Parametric Geophysical Observatory
    b)   Main Part Geological Observatory
    c)   Multi Parametric Geophysical Observatory
    d)   Multi Parametric Geological Observatory


    10).The Stake of the IAG in SBI General Insurance was raised to 49%, IAG is a ______ based Company.
    a)   China
    b)   Japan
    c)   American
    d)   Australian

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). a)   5). d)   6). b)   7). c)   8). b)   9). c)   10). d)



    Online Mock Tests 2019: