Daily Current Affairs and GK questions Updates- 31st May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Update
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 31stMay 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following state has decided to develop 16 sectors under Swiss Challenge method to develop Infrastructure?
    a)   Punjab
    b)   Assam
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Bihar


    2).Doris Hart is related to which of the following sports?
    a)   Badminton
    b)   Tennis
    c)   Basketball
    d)   Chess


    3).Who is the author of the book- “The China Model: Political Meritocracy and the Limits of Democracy”?
    a)   Daniel A Bell
    b)   Jet Lee
    c)   Jack Russle
    d)   Jack Ruddel


    4).In which country the world’s first facial recognition ATM Machine was launched?
    a)   Germany
    b)   Russia
    c)   US
    d)   China


    5).Which among the following is the most profitable firm as per BSE?
    a)   TCS
    b)   ONGC
    c)   RIL
    d)   SBI


    6).Who is the new Governor of Arunachal Pradesh?
    a)   Jyoti Prasad Rajkhowa
    b)   Tapash Patel
    c)   Dibyendu Sharma
    d)   Nirbhay Deb


    7).World No Tobacco Day is observed on__________.
    a)   May 30th
    b)   May 31st
    c)   May 1st
    d)   May 28th


    8).Which among the following country has launched a mobile app in Tamil language?
    a)   China
    b)   Vietnam
    c)   Malaysia
    d)   Singapore


    9).Buxa Tiger Reserve is located at__________.
    a)   Karnataka
    b)   Uttarakhand
    c)   West Bengal
    d)   Assam


    10).Which of the following countries are still exist in US terror blacklist?
    a)   Sudan, Syria and Afghanistan
    b)   Iran, Sudan and Pakistan
    c)   Sudan, Iraq and Afghanistan
    d)   Syria, Iran and Sudan



    Answers:                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). d)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: