Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd April 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Andhra Pradesh new Capital Amaravathi, is located in the bank of which of the following river?
    a)   Krishna
    b)   Cauvery
    c)   Mahanadi
    d)   Tungabhadra


    2).Hawke’s Bay Cup is related to which of the following sports?
    a)   Tennis
    b)   Hockey
    c)   Kabbadi
    d)   Badminton


    3).Which of the following state is getting its first integrated Textile Apparel Zone?
    a)   Maharashtra
    b)   Gujarat
    c)   Bihar
    d)   Madhya Pradesh


    4).What is the India’s Rank in FM Global Resilience Index 2015?
    a)   95
    b)   89
    c)   110
    d)   119


    5).Recent, BJP’s National Executive Committee was hosed at which city?
    a)   Bangalore
    b)   Delhi
    c)   Mumbai
    d)   Gujarat


    6).Which of the following state has planned to introduce LKG and UKG Classes in the Government Schools from next academic year?
    a)   Kerala
    b)   Bhutan
    c)   Sikkim
    d)   Andhra Pradesh


    7).Shebab is a name of the Militant Group that belongs to ________.
    a)   Afghanistan
    b)   Nigeria
    c)   Somalia
    d)   Kenya


    8).What is the name of the Typhoon which will hit Philippines over Easter Weekend?
    a)   Maysak
    b)   Bees
    c)   Challi
    d)   Wong Shee


    9).How much amount was allotted for the Faster Adoption and Manufacturing of Hybrid and Electric Vehicles Scheme?
    a)   Rs. 975 Crore
    b)   Rs. 795 Crore
    c)   Rs. 850 Crore
    d)   Rs. 900 Crore


    10).Amendment in the Homoeopathy Central Council Act_____ was approved by the Union Cabinet.
    a)   1970
    b)   1955
    c)   1965
    d)   1973

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). d)   5). a)   6). c)   7). c)   8). a)   9). b)   10). d)



    / 5. Reviews