Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd August 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd August 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rdAugust 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following state has launched- “Thari Pension Thare Pass” project?
    a)   Haryana
    b)   Punjab
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Rajasthan


    2).For the first time National Bank of ______ socks has plunged nearly 30%.
    a)   Russia
    b)   Brazil
    c)   Greece
    d)   USA


    3).India has recently won a patent war against _______ for the use turmeric, pine bark and tea.
    a)   Pangaea Laboratories
    b)   Ardana Laboratories
    c)   Alpharma Laboratories
    d)   Fabre Laboratories


    4).Dipa Karmakar is related to which of the following sports?
    a)   Badminton
    b)   Gymnastics
    c)   Tennis
    d)   Archery


    5).India is hosting the second edition meeting of FIPIC on 21st August. Here FIPIC stands for- Forum for India-__________ Islands Cooperation.
    a)   Pacific
    b)   Partnership
    c)   Performance
    d)   Protect


    6).Lynn Anderson was a famous American ______ has passed away recently.
    a)   Poet
    b)   Writer
    c)   Singer
    d)   Actor


    7).Which of the following country has banned some newspapers as they criticized its nuclear deal?
    a)   Russia
    b)   Syria
    c)   Iraq
    d)   Iran


    8).Who is the Union Minister of Labour and Employment?
    a)   Bandaru Dattatreya
    b)   Radha Mohan Singh
    c)   Kalraj Mishra
    d)   Manohar Parrikar


    9).Which among the following company has acquired YTS Solutions?
    a)   Reliance
    b)   Airtel
    c)   Alibaba
    d)   Vodafone


    10).Which of the following country has grounded its fleet of Anti-Armor Attack Helicopter Mi 28?
    a)   USA
    b)   China
    c)   Russia
    d)   India

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). a)   4). b)   5). a)   6). c)   7). d)   8). a)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews