Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Posted Date-5th February 2015:
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd February 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is Mrinalini Mukherjee?
    a)   Famous Sculptor
    b)   Famous Writer
    c)   Famous Singer
    d)   Famous Poet


    2).What is the name of the India’s first canister based missile which was tested recently?
    a)   Aakash VI
    b)   Prithivi V
    c)   Agni V
    d)   Agni VI


    3).Which state has planned to issue Aadhaar Linked e-ration cards?
    a)   West Bengal
    b)   Karnataka
    c)   Gujarat
    d)   Punjab


    4).Among the following states, which has won 10th National Award for excellent work in MGNREGA- Act?uja
    a)   Jammu and Kashmir
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Bihar
    d)   Rajasthan


    5).Which of the country has achieved global recognition for its conservation efforts by celebrating zero poaching Years in 2011 and 2013 respectively?
    a)   Nepal
    b)   India
    c)   China
    d)   Japan


    6).In SLR, ‘L’ stands for?
    a)   Loyalty
    b)   Loss
    c)   Liquidity
    d)   Liability


    7).Who was the TOP three investment destinations in 2014 as per UNCTAD?
    a)   India, China and Indonesia
    b)   Singapore, China and US
    c)   Russia, Japan, Singapore
    d)   China, Hong Kong and US


    8).Which of the following disease treatment has been linked to Aadhaar?
    a)   Cancer
    b)   HIV
    c)   Swine Flu
    d)   Ebola


    9).Which of the following is NOT a function of a payment bank?
    a)   Maximum Deposit of rupees 1lac
    b)   Deposits
    c)   Credit Card
    d)   Remittance


    10).With which of the following company, SBI has joined hands for payment bank license?
    a)   Reliance
    b)   TATA
    c)   Airtel
    d)   IDEA

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). b)   5). a)   6). c)   7). d)   8). b)   9). c)   10). a)


    Online Mock Tests 2019: