Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rdJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the author of the book- “Transcendence: My Spiritual Experiences with Pramukh Swamiji”?
    a)   Atal Bihari Vaipeyi and Neera Yadav
    b)   APJ Abdul Kalam and Arun Tiwari
    c)   Vishwamohan Bhatt
    d)   Vishwanath Tripathi


    2).Which of the following schemes has been approved by the Cabinet Committee on Economic Affairs?
    a)   Pradhan Mantri Sadak Nirman Yojana
    b)   Swarnjayanti Rojgar Yojana
    c)   Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana
    d)   Pradhan Mantri Gram Swarojagar Yojana


    3).Who is the newly appointed Interim CMD of Oil India Limited?
    a)   U P Singh
    b)   R P Singh
    c)   Raman Singh
    d)   Ravi K Sachhar


    4).Who has been nominated as the first female judge of Afghanistan Supreme Court?
    a)   Nusrat Ali Khar
    b)   Anisa Rasouli
    c)   Fatima Gilani
    d)   Zeba Rabbani


    5).Which state has launched Mhara Gaon Jagmag Gaon Scheme?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   Haryana
    d)   Rajasthan


    6).Which of the following Indian State has the largest disabled population?
    a)   West Bengal
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Sikkim
    d)   Tamil nadu


    7).Compliance window under the ________ has been notified by Union Government.
    a)   Black Money and Imposition of Tax Act, 2015
    b)   Employee’s Provident Fund
    c)   Service Tax Deduction Act
    d)   Revision of AADHAR


    8).Which agency has been advised by the Law Ministry to share extracts of its banks inspection reports with intelligence and law enforcement agencies?
    a)   Central Intelligence Bureau
    b)   Reserve Bank of India
    c)   Central Economic Intelligence Bureau
    d)   Comptroller and Auditor General of India


    9).Which of the following Insurance Company has launched weather based crop insurance scheme for three districts for Maharashtra?
    a)   ICICI Prudential
    b)   Bajaj Allianz
    c)   Met Life
    d)   National Insurance


    10).What is the accounting year period for Reserve Bank of India?
    a)   May and April
    b)   August to July
    c)   July to June
    d)   April to March

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). b)   5). c)   6). b)   7). a)   8). b)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: