Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).US ____________, Ashton B. Carter is on India Visit?
    a)   Health Minister
    b)   Defence Secretary
    c)   Home Secretary
    d)   Foreign Minister


    2).Irwin Rose has died recently; he is the Nobel Prize Winner for________.
    a)   Economics
    b)   Peace
    c)   Chemistry
    d)   Physics


    3).21st Asian Athletics Championship was held at_________.
    a)   Tokyo
    b)   Wuhan
    c)   Seoul
    d)   Delhi


    4).Inderjeet Singh is related to which of the following sports?
    a)   Archery
    b)   Javelin Throw
    c)   Cycling
    d)   Shot Put


    5).Which of the following country has recently signed its FREEDOM Act 2015?
    a)   USA
    b)   Canada
    c)   Syria
    d)   China


    6).Recently India has signed a new defence framework agreement with which of the following country?
    a)   South Korea
    b)   Russia
    c)   US
    d)   China


    7).Which among the following state has received $50 million loan from World Bank for Jhelum and Tawi Flood Recovery Project?
    a)   Haryana
    b)   Himachal Pradesh
    c)   Gujarat
    d)   Jammu and Kashmir


    8).India’s 6th Metro Rail service was started recently in which of the following cities?
    a)   Kochi
    b)   Jaipur
    c)   Lucknow
    d)   Chennai


    9).Which of the following country has created a record by planting 49,672 trees in one hour?
    a)   Bhutan
    b)   Sri Lanka
    c)   Nepal
    d)   Bangladesh


    10).Which of the following has got approved to do business in Bangladesh?
    a)   SBI
    b)   HDFC
    c)   LIC
    d)   ICICI

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). b)   4). d)   5). a)   6). c)   7). d)   8). b)   9). a)   10). c)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: