Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd March 2015:                         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).How many Industries are from core sector of India Economy?
    a)   Nine
    b)   Eight
    c)   Seven
    d)   Ten


    2).What is the new date for GST roll out______.
    a)   1st April 2015
    b)   1st April 2018
    c)   1st April 2017
    d)   1st April 2016


    3).Recently, Mobile World Congress was held at______.
    a)   China
    b)   France
    c)   Barcelona
    d)   London


    4).Famous Tennis player Rafael Nadal is belongs to which country?
    a)   Spain
    b)   Portugal
    c)   Russia
    d)   Australia


    5).Under which of the following acts, Maharashtra Government has banned beef?
    a)   Maharashtra Animal Preservation Amendment Bill 1990
    b)   Maharashtra Animal Preservation Amendment Bill 1995
    c)   Maharashtra Animal Preservation Amendment Bill 2000
    d)   Maharashtra Animal Preservation Amendment Bill 2002


    6).Government has introduced Insurance Laws (Amendment) Bill 2014 in LS, this new bill will NOT amend which of the following bills?
    a)   Insurance Regulatory and Development Authority Act 1999
    b)   Insurance Act 1938
    c)   Insurance Regulatory Act 2002
    d)   General Insurance Business Act 1972


    7).In order to reduce the inflation below_____, Union government and RBI has signed an agreement?
    a)   5%
    b)   5.5%
    c)   6.5%
    d)   6%


    8).As per Forbes 2015 Billionaire List, who is the youngest billionaire?
    a)   Evan Spiegel
    b)   MS Dhoni
    c)   Larry Page
    d)   Mark Zuckerberg


    9).________, was launched by Election Commission of India to bring out a totally error-free and authenticated electoral roll throughout the country.
    a)   Fair Election of India
    b)   Indian Votes
    c)   NERPAP
    d)   Mera Vote


    10).Recently, Government has amendment the Citizenship Act _______, and formed Citizenship (Amendment) Bill, 2015?
    a)   2000
    b)   1990
    c)   1948
    d)   1995

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). c)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). c)   10). d)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos