Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 3rd May 2015:                             
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the New Director General of Central Industrial Security Force (CISF)?
    a)   Narendra Kumar
    b)   Ramdev Sharma
    c)   Surender Singh
    d)   Akilesh Kumar


    2).MNP stands for: Mobile ________ Portability.
    a)   Native
    b)   National
    c)   Numeric
    d)   Number


    3).India has targeted to have Manual Scavengers Free within _______.
    a)   2019
    b)   2018
    c)   2020
    d)   2022


    4).Who is the author of- “Seal of the Surya”?
    a)   Anuradha Devi
    b)   Shri Amritanshu
    c)   Sourav Ganguly
    d)   Dev Verma


    5).Who is the winner of Japanese Government Highest Civilian Award 2015?
    a)   J N R Khattar
    b)   Yogesh Narayan
    c)   Narendra Modi
    d)   C N R Rao


    6).What is the name of the Joint Naval exercise between India and France?
    a)   KARUNA
    b)   THARUNA
    c)   VARUNA
    d)   INDIRA


    7).Floyd Mayweather Junior is related to which of the following sports?
    a)   Boxing
    b)   Tennis
    c)   Wrestling
    d)   Hockey


    8).What is Great Indian Bustard?
    a)   Name of the Military Mission
    b)   Name of a Nepal Rescue Project
    c)   Name of a Bird
    d)   Name of a Festival


    9).Among the following which state has allotted Rs. 12 crore for the Project Great Indian Bustard?
    a)   Gujarat
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Assam
    d)   Rajasthan


    10).World Press Freedom Day is Observed on_________.
    a)   May 2
    b)   May 3
    c)   May 4
    d)   May 5

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). d)   6). c)   7). a)   8). c)   9). d)   10). b)

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: