Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th April 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which are the top three leading states to implement Swachh Bahrat Mission during 2014-15 as on April 1st 2015?
    a)   Gujarat, Bihar and Uttar Pradesh
    b)   Rajasthan, Haryana and Gujarat
    c)   Gujarat, Madhya Pradesh and Karnataka
    d)   Karnataka, Assam and Punjab


    2)._________ has introduced a new scheme called Smart Traveler, which offers global coverage for students, individuals, families and frequent travelers.
    a)   TATA AIG
    b)   SBI
    c)   LIC
    d)   Bharti AXA General Insurance


    3).Government has planned to increase the number of working days under the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme from 100 to _______.
    a)   150
    b)   175
    c)   160
    d)   120


    4).Which of the following minor planet has been named after grand master Vishwanathan Anand?
    a)   2658
    b)   4538
    c)   4555
    d)   3538


    5).In which year, the National Food Security Act was passed?
    a)   1999
    b)   2011
    c)   2013
    d)   2001


    6).88th Akhil Bhartiya Marathi Sahitya Sammelan was hosted by which of the following states?
    a)   Punjab
    b)   Bihar
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Arunachal Pradesh


    7).Nuclear Agreement has been signed between Iran and P5+1 for Joint Comprehensive Plan of Action in_______.
    a)   China
    b)   Switzerland
    c)   Germany
    d)   USA


    8).The Flight 4U9525 is related to which of the following airlines?
    a)   Qatar Airways
    b)   Quantas
    c)   Malaysia Airlines
    d)   Germanwings


    9).Michael Phelps is related to which of the following sport?
    a)   Tennis
    b)   Hockey
    c)   Swimming
    d)   Golf


    10).Who is the author of the book- “Apprenticed to a Himalayan Master”?
    a)   Mumtaz Ali
    b)   Hema Desai
    c)   Mohit Gautam
    d)   Deepak Jain

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). d)   9). c)   10). a)



    / 5. Reviews