Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th August 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th August 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4thAugust 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). First Indo-UK Air Exercise Indradhanush was conducted in which year?
    a)   2002
    b)   2005
    c)   2001
    d)   2007


    2). Which of the following country has recently joined as the member of The European Organization for Nuclear Research (CERN)?
    a)   Pakistan
    b)   Switzerland
    c)   Ukraine
    d)   Thailand


    3). Bharat Mala project is related to which of the following sectors?
    a)   Airport Expansion
    b)   Canal Irrigation Network
    c)   Railway Network
    d)   Road Network


    4). Aadi Perukku festival is celebrated in which of the following state?
    a)   Kerala
    b)   Tamil Nadu
    c)   Karnataka
    d)   Andhra Pradesh


    5). Project Insight is related to which of the following departments?
    a)   Vigilance Department
    b)   Ministry of HRD
    c)   Finance Ministry
    d)   RBI


    6). Indian Government has signed a peace accord with which of the following organization?
    a)   LTTE
    b)   BODO
    c)   ULFA
    d)   National Socialist Council of Nagaland


    7). World Archery Championship has being held at________.
    a)   Copenhagen
    b)   Brussels
    c)   Uruguay
    d)   Stockholm


    8). Who among the following has won India’s first-ever individual medal in the World Archery Championship?
    a)   Deepika Kumari
    b)   Rajat Chauhan
    c)   Hiten Barua
    d)   Ashish Manjhi


    9). Who is the winner of Gold Medal at the Special Olympics World Games?
    a)   Ashwin Chinappa
    b)   Ravikumar Singh
    c)   Ranveer Singh Saini
    d)   Kim Jong


    10). 2nd Forum for India Pacific Islands Cooperation (FIPIC) will be hosed at________.
    a)   Indonesia
    b)   Australia
    c)   India
    d)   Singapore

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). b)   5). c)   6). d)   7). a)   8). b)   9). c)   10). c)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: