Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Posted Date-6th February 2015:
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th February 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the youngest Medal Winner in the 35thNational Games?
    a)   Barkha Guha
    b)   Mukta Rathee
    c)   Dipti Kumari
    d)   Saloni Dalal


    2).Which of the following country has approved National Information and Communication Technology?
    a)   Sri Lanka
    b)   China
    c)   Bangladesh
    d)   Nepal


    3).Which of the following company has launched the Outlook App recently?
    a)   Microsoft
    b)   Apple
    c)   Nokia
    d)   Yahoo


    4).In LRS, ‘R’ stands for?
    a)   Reduction
    b)   Remittance
    c)   Record
    d)   Report


    5).Who is the author of the book- “Recasting India: How Entrepreneurship is revolutionizing the World’s Largest Democracy”?
    a)   Sharat Sharma
    b)   Alok Sharma
    c)   Hindol Sengupta
    d)   Atul Sharma


    6).Name the state which has launched e-registration of properties?
    a)   Haryana
    b)   Himachal Pradesh
    c)   Rajasthan
    d)   Uttar Pradesh


    7).Who is the chairman of the committee, which was formed to monitor CSR works?
    a)   Rahul Nigam
    b)   Anil Baijal
    c)   Vijay Shankar
    d)   Naman Sharma


    8).Among the following state which has decided to provide free education for SC/ST and girls students till PG level in the state?
    a)   Jammu and Kashmir
    b)   Himachal Pradesh
    c)   Karnataka
    d)   Bihar


    9).Jeevan Amrut Yojana is related to which state?
    a)   Maharashtra
    b)   West Bengal
    c)   Assam
    d)   Uttarkhand


    10) Recently, which state has conducting a Pentavalent Vaccination Program to prevent infant mortality?
    a)   Kerala
    b)   Assam
    c)   Rajasthan
    d)   Karnataka

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). d)   9). a)   10). b)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: