Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).In MNP, ‘P’ stands for ________.
    a)   Production
    b)   Portability
    c)   Personal
    d)   Programme


    2).Which among the following Ministry carries Socio Economic and Caste Census?
    a)   Ministry of Rural Development
    b)   Agriculture Ministry
    c)   HRD
    d)   Social Justice and Empowerment


    3).Under which of the following scheme does the Nationwide Mobile number portability has been started?
    a)   One India, One Number
    b)   Digital India
    c)   Roaming Free India
    d)   One Nation, One Number Plan


    4).Who is the Union Minister of Rural Development?
    a)   Birender Singh
    b)   Ananth Kumar
    c)   Surinder Singh
    d)   Jagat Prakash Nadda


    5).The Guinness Book of World Records has recognized a record created in ________ on World Hand Washing Day 2014.
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Punjab
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Karnataka


    6).Who is the winner of American Presidential Award for Excellence in Mathematics and Science Teaching?
    a)   Aniket Chauhan
    b)   Darshan Jain
    c)   Deshraj Singh
    d)   Gagan Singh


    7).India’s Seafood exports have reached all time high of ________ crore.
    a)   Rs. 37, 457
    b)   Rs. 59, 457
    c)   Rs. 33, 441
    d)   Rs. 56,000


    8).Who is the winner of World Agriculture Prize Laureate?
    a)   R Paul Singh
    b)   Roop Kumar
    c)   James John
    d)   S Arvind Desai


    9).________ has launched project _________ to speed up loan applications.
    a)   SBI, Ghar, Home
    b)   SBI, Tatkal, Home
    c)   BOI, Door Step, Car
    d)   HDFC, Business, SME


    10).Which of the following companies was going to built Military Choppers in India?
    a)   Beoing and Mahindra
    b)   DRDO and Rafael
    c)   Airbus and Mahindra
    d)   Lockhead Martin and DRDO

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). c)   8). a)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: