Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Union Health Minister has launched a website and a Mobile App of Mission Indradhanush which was aimed to_________.
    a)   Improve the rural areas
    b)   Reduce the Infant Mortality Rate
    c)   Increase the Women Education
    d)   Reduce the Illiterate


    2).Which of the following South African Cricketer has crowned as the Cricketer of the year?
    a)   Hashim Amla
    b)   Dale Steyn
    c)   AB De Villiers
    d)   David Miller


    3).International Day of Innocent Children Victims of Aggression was observed on ________.
    a)   June 5
    b)   June 6
    c)   June 7
    d)   June 8


    4).India’s first Metro Train that runs without driver were launched recently at________.
    a)   Bangalore
    b)   Kolkata
    c)   Mumbai
    d)   Delhi


    5).What is the India’s position in FIFA ranking which was released recently?
    a)   141st
    b)   150th
    c)   145th
    d)   138th


    6).Recently India has signed six agreements with _______ to boost the co-operation.
    a)   Turkey
    b)   Belarus
    c)   Japan
    d)   South Korea


    7).MCOCA stands for_____.
    a)   Manipur Control of Organized Crime Act
    b)   Madhya Pradesh Control of Organized Crime Act
    c)   Maharashtra Control of Organized Crime Act
    d)   Mumbai Control of Organized Crime Act


    8).India has signed a legal agreement with the World Bank for IBRD loans of________.
    a)   $400 Million
    b)   $500 Million
    c)   $300 Million
    d)   $250 Million


    9).What the distance that Jaipur Metro Cover in its first phase?
    a)   18.9 km
    b)   9.6 km
    c)   10.5 km
    d)   12.6 km


    10).Which of the following state has approved a Composite Renewable Energy Policy?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   Maharashtra
    d)   Assam


    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: