Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th March 2015:                         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Government of India has planned to replace which scheme that was launched to improve the quality of life and infrastructure of the cities?
    a)   Urban Rejuvenation Mission
    b)   Urban Road Mission
    c)   Urban All Inclusive Mission
    d)   JNNRUM


    2).PIO and OCI Schemes were merged under which act?
    a)   Citizenship (Amendment) Bill 2000
    b)   Overseas Bill 2015
    c)   Citizenship (Amendment) Bill 2015
    d)   NRI Amendment Bill 2015


    3).World Wildlife Day was observed on_________.
    a)   2nd March
    b)   3rd March
    c)   4th March
    d)   5th March


    4).Which is the Indian Raliways first customer complaint mobile app?
    a)   Coms
    b)   My Rail
    c)   Indian Rail
    d)   Track Rail


    5).Motor Vehicle Amendment Bill 2015 seeks to amend the Motor Vehicle Act_________.
    a)   1998
    b)   2000
    c)   1988
    d)   1990


    6).Where was the world’s largest and tallest Indian flag unfurled?
    a)   Ahmadabad
    b)   Faridabad
    c)   Mumbai
    d)   Delhi


    7).Who is the recipient of National Institute of Gender Justice for Representing the Cause of Women?
    a)   Rani Mukerji
    b)   Juhi Chawla
    c)   Madhuri Dixit
    d)   Tabu


    8).The Film, “Kirket” is based on the life story of _________.
    a)   Sachin Tendulkar
    b)   Rahul Dravid
    c)   Kapil Dev
    d)   Kirti Azad


    9).Lavkumar Khachar is the famous_________.
    a)   Ornithologist
    b)   Hockey Player
    c)   Economist
    d)   Philosopher


    10).Sun Pharmaceutical has planned to buy Glaxo Smith Kline’s Business in__________.
    a)   US
    b)   Russia
    c)   Spain
    d)   Australia

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). c)   6). b)   7). a)   8). d)   9). a)   10). d)

    / 5. Reviews