Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 4th May 2015:                             
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Weibo is a _______ based social media platform.
    a)   American
    b)   Russian
    c)   Japanese
    d)   Chinese


    2).Who is Baleshwar Ram?
    a)   Scientist
    b)   Writer
    c)   Sports Person
    d)   Politician


    3).Among the following which country has implemented new punishments for the foreign investors those who are breaking the rules by purchasing the property in the country?
    a)   Singapore
    b)   Australia
    c)   Austria
    d)   China


    4).Who is the winner of UNESCO-Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2015?
    a)   Baleshwar Ram
    b)   Suman Sharma
    c)   Mazen Darwish
    d)   Maniram Patel


    5).What is the venue of 19thFederation Cup National Senior Athletic Championship?
    a)   Mangaluru
    b)   Kochi
    c)   Bangalore
    d)   Hyderabad


    6).Who is the author of the book- “From Doon with Death”?
    a)   Rafael James
    b)   Ruth Rendell
    c)   Windhoek Vands
    d)   Jack Russel


    7).Who is the winner of the 5thNational Hockey Championship title?
    a)   Punjab
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Railway
    d)   Services


    8).In UCB, ‘C’ stands for________.
    a)   Cooperative
    b)   Correspondence
    c)   Common
    d)   Connectivity


    9).What is the venue of 48th Annual Meeting of Asian Development Bank?
    a)   Japan
    b)   Azerbaijan
    c)   China
    d)   India


    10).Among the following which state has released Rs. 72.50 crore to cooperative sugar mills?
    a)   Bihar
    b)   Maharashtra
    c)   Haryana
    d)   Himachal Pradesh


    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). b)   4). c)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews