Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th April 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Hand and Hand is the annual exercise that was held between which of the following countries?
    a)   India and China
    b)   India and Russia
    c)   India and Pakistan
    d)   India and Bangladesh


    2).Which of the following two countries are involved in Mausam Project?
    a)   India and Sri Lanka
    b)   India and Bangladesh
    c)   India and China
    d)   India and Nepal


    3).5th SAARC Health Ministers meeting was hosted by which country?
    a)   India
    b)   Sri Lanka
    c)   China
    d)   Bangladesh


    4).Samta Divas is observed on_______.
    a)   4th April
    b)   5th April
    c)   6th April
    d)   7th April


    5).In the financial year 2014-15, FDI has made total investments of ______ rupees in equities and ______ and _______ in debt markets.
    a)   2.4 lakh crore and 2.5 lakh crore respectively
    b)   1.7 lakh crore and 2.1 lakh crore respectively
    c)   2.3 lakh crore and 1.8 lakh crore respectively
    d)   1.4 lakh crore and 1.5 lakh crore respectively


    6).Whose birth anniversary is celebrated as Samta Divas?
    a)   Babu Jagjivan Ram
    b)   Homi Bhawa
    c)   Bhagat Singh
    d)   Madn Mohan Malaviya


    7).What is Arachnology?
    a)   Study of domestic animals
    b)   Study of Bats
    c)   Study of Spiders and related insects
    d)   Study of Owls


    8).Who is Pedro Cateriano Bellido?
    a)   Prime Minister of Peru
    b)   President of Peru
    c)   Prime Minister of Chile
    d)   President of Chile


    9).Malli Mastan Babu is related o which of the following sports?
    a)   Mountaineering
    b)   Hockey
    c)   Archery
    d)   Tennis


    10).Who is the New Governor of Mizoram?
    a)   Naresh Kumar
    b)   Amit Dubey
    c)   Keshari Nath Tripathi
    d)   Praful Sharma

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). a)   4). b)   5). d)   6). a)   7). c)   8). a)   9). a)   10). c)

    Online Mock Tests 2019: