Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Posted Date:7thFebruary 2015:
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th February 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is the India’s Rank in the Latest Global Intellectual Property Center?
    a)   23rd
    b)   25th
    c)   27th
    d)   29th


    2).eBay has signed a MoU with _________ state Handloom Corporation recently?
    a)   Tamil Nadu
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Gujarat
    d)   Kerala


    3).Recently, in __________, free 4G Wifi service has been launched?
    a)   Mumbai
    b)   Kolkata
    c)   Bangalore
    d)   Delhi


    4).Which Indian state has maximum number of cancer cases?
    a)   Mizoram
    b)   Gujarat
    c)   West Bengal
    d)   Jammu and Kashmir


    5).World Cancer day was observed on
    a)   10th February
    b)   8th February
    c)   4th February
    d)   6th February


    6).Name the country which has allowed the creation of three-parent babies?
    a)   Poland
    b)   UK
    c)   US
    d)   Germany


    7).Who is known as the father of Indian Software Industries?
    a)   Anil Ambani
    b)   Narayana Moorthi
    c)   Azim Premji
    d)   Faqir Chand Kohli


    8).In Which Largest number of genetically modified crops has been planted?
    a)   China
    b)   Russia
    c)   US
    d)   Japan


    9).Name the state, which has received Rs. 850 crores packages, tax sops from the central government?
    a)   Punjab
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Rajasthan
    d)   Bihar


    10).The satellite named, Fajr (Dawn) was launched by which country?
    a)   Iran
    b)   China
    c)   Japan
    d)   Russia

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). c)   6). b)   7). d)   8). c)   9). b)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: