Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5thJuly 2015:                              
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Name the portal which has been initiated by the Punjab Government for the Infrastructure Development?
    a)   ePMS
    b)   ePHC
    c)   ePDS
    d)   ePGS


    2).Which is the first country to succeed in the elimination of mother-to-child transmission of HIV and Syphilis?
    a)   Russia
    b)   Cuba
    c)   Japan
    d)   Peru


    3).Which of the following system has been newly launched for Foreign Employers in India?
    a)   eExchange
    b)   eTaxpay
    c)   eMigrate
    d)   eVisa


    4).Institutional framework for __________ was approved by Union Cabinet.
    a)   National Skill Development Mission 2015
    b)   National Industrial Development Mission 2015
    c)   National Clean Cities Mission 2015
    d)   National Employment Generation Mission 2015


    5).Who is the winner of the World Food Prize 2015?
    a)   Fazle Hasan Abed
    b)   Darshan Jain
    c)   Vikram Seth
    d)   Mahendr Awasthi


    6).Which of the following these has started Wallet Services- Speed Pay?
    a)   Airtel
    b)   Paytm
    c)   BSNL
    d)   Idea


    7).Whom is the author of the book- “Uniki”?
    a)   Namita Sagar
    b)   Vidyasagar Rao
    c)   Chetan Bhagat
    d)   Manoj Aggarwal


    8).Which of the following state has got high-speed internet connectivity from Bangladesh?
    a)   Sikkim
    b)   Manipur
    c)   Tripura
    d)   West Bengal


    9).TTZ stands for___________.
    a)   Taj Terminal Zone
    b)   Taj Trapezium Zone
    c)   Taj Transport Zone
    d)   Taj Topology Zone


    10).Which of the following two countries has been decided to open their embassies in each other’s capitals after a decade?
    a)   US and Cuba
    b)   US and Sri Lanka
    c)   US and Russia
    d)   Russia and China

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). c)   4). a)   5). a)   6). c)   7). b)   8). c)   9). b)   10). a)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: