Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Recently India has lost which of the following case against US at WTO?
    a)   Poultry
    b)   Mango
    c)   Yoga
    d)   Rice


    2).For the first time which of the following state has invoked MCOCA against ration mafia?
    a)   Punjab
    b)   Assam
    c)   Maharashtra
    d)   Bihar


    3).Who is Betsy Palmer?
    a)   Famous Writer
    b)   Famous Hollywood actress
    c)   Famous Singer
    d)   Famous Dancer


    4).India’s first driver less Metro was launched at Delhi, it was manufactured at_______.
    a)   China
    b)   Germany
    c)   Korea
    d)   Japan


    5).What is the Theme of the 2015 World Environmental Day?
    a)   Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care
    b)   Committed to save our Planet
    c)   Act now to Save Earth
    d)   One Planet, One Dream- Save it for the future


    6).Who is the India’s special envoy on counter-terror?
    a)   Santhosh Sinha
    b)   Asif Ibrahim
    c)   Ashish Jaiswal
    d)   Aditya Raj


    7).Tata Housing has partnered with which of the following e-Commerce Company to sell its housing units?
    a)   eBay
    b)   Amazon
    c)   Snap Deal
    d)   Flip Kart


    8).__________ government has signed a MoU with Essel Group to launch solar parks in the state?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Rajasthan
    c)   Punjab
    d)   Gujarat


    9).Jan Aushadhi Stores are recently opened in Delhi which is a________?
    a)   Women Health Centers
    b)   Farmers assistance Centers
    c)   Medical Stores
    d)   Child Care Centers


    10).Mark Rutte, who is on India Visit, is the Prime Minister of _________.
    a)   Belarus
    b)   Netherlands
    c)   Scotland
    d)   Chile

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). c)   5). a)   6). b)   7). c)   8). b)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: