Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th March 2015:                         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).China has launched a massive Silk Road infrastructure in the northwest province of_____ as part of its ambitious Silk Road Plan.
    a)   Gansu
    b)   Yunnan
    c)   Guangzhou
    d)   Fujian


    2).In the term, “SpaceX”, ‘X’ stands for______.
    a)   Extraordinary
    b)   Extraterrestrial
    c)   Experiment
    d)   Exploration


    3).IRCTC has partnered with _____ for Online Shopping.
    a)   eBay
    b)   Flipkart
    c)   Amazon
    d)   Snap Deal


    4).Among the following state which has increased the cash reward for inter-caste marriage?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Haryana
    c)   Bihar
    d)   Rajasthan


    5).What is the Theme of the National Science Day 2015?
    a)   Science for Nation Building
    b)   Science and art of Nation Building
    c)   Science to Make in India
    d)   Science and Technology to Build India


    6).How many Indian are listed in the Forbes 2015 billionaire list?
    a)   104
    b)   65
    c)   98
    d)   90


    7).Which of the following language has got its first dictionary for science and technology terms?
    a)   Assamese
    b)   Hindi
    c)   Manipuri
    d)   Punjabi


    8).Who is the mentor of FICCI?
    a)   Nitin Jaiswal
    b)   Deepa Mehta
    c)   Anand Mehta
    d)   Arvind Virmani


    9).India has planned to purchase 38 more Pilatus Trainer Aircraft which country?
    a)   Finland
    b)   Russia
    c)   Switzerland
    d)   US


    10).Which of the following has launched Go-India Smart card Scheme recently?
    a)   Indian Airlines
    b)   Indian Railways
    c)   Delhi Metro
    d)   DTC

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). a)   6). d)   7). a)   8). d)   9). c)   10). b)



    / 5. Reviews