Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 5th May 2015:                             
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following has recently launched Edu-Cloud?
    a)   Facebook
    b)   Microsoft
    c)   CBSE
    d)   Google


    2).The Union Cabinet has approved constitution (119th Amendment) Bill on Land Boundary Agreement between India and______.
    a)   Bangladesh
    b)   Nepal
    c)   Sri Lanka
    d)   Bhutan


    3).Among the following which state has started a cow urine refinery for research on cow products?
    a)   Punjab
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Rajasthan
    d)   Gujarat


    4).What is the venue of the International Shooting Competition 2015?
    a)   Italy
    b)   France
    c)   Belgium
    c)   Germany


    5).Who is the author of the book- “Dances with wolves”?
    a)   Michael Bay
    b)   John Harper
    c)   Michael Blake
    d)   Kevin Costner


    6).Who is the author of the book- “Indian Bumblebees”?
    a)   M S Saini
    b)   Supriya Dutt
    c)   Amit Nagpal
    d)   Ved Sharma


    7).Union Government has made PAN number as mandatory for the private firms seeking _________.
    a)   TDS Registration
    b)   Central Excise Registration
    c)   Marriage Registration
    d)   Central Revenue Registration


    8).Name the Chinese diplomat who oversaw Hong Kong’s transition from British to Chinese sovereignty in 1997, who died recently?
    a)   Lu Ping
    b)   Chang Ping
    c)   Lee Kuan Yew
    d)   Lee Chang


    9).Among the following which state has formed a separate law for marriage in the Buddhist Community?
    a)   Rajasthan
    b)   Assam
    c)   Bihar
    d)   Maharashtra


    10).Which among the following country has approved a controversial law strengthening the intelligence services to prevent terrorist attacks?
    a)   France
    b)   Dubai
    c)   Germany
    d)   Poland

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). c)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). a)   9). d)   10). a)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews