Daily Current Affairs and GK questions Updates- 6th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 6th April 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which is the India’s First Scorpene Submarine?
    a)   Vijayati
    b)   Kalvari
    c)   Arjun
    d)   Devaki


    2).RBI has relaxed KYC norms for Non-Banking financial Companies and from now on only one document of business proof will be required to open ______ account.
    a)   Sole Proprietor Firms
    b)   Joint Director Company
    c)   Education Funding Institutions
    d)   Real Estate Firms


    3).Sultan Azlan Shah Cup Hockey tournament was hosted by________.
    a)   South Korea
    b)   Pakistan
    c)   Malaysia
    d)   Indonesia


    4).Keshari Nath Tripathi, the new governor of Mizoram has additional charges to which of the following states?
    a)   Manipur and Meghalaya
    b)   West Bengal and Bihar
    c)   Bihar and Assam
    d)   Assam and Manipur


    5).Which of the following has won the Golden Peacock National Quality Award 2015?
    a)   Delhi International Airport Limited
    b)   Kochi International Airport Limited
    c)   Mumbai International Airport Limited
    d)   Bangalore International Airport Limited


    6).In how many cities does the National Air Quality index was launched to monitor the pollution in first phase?
    a)   8
    b)   14
    c)   12
    d)   10


    7).Recently, a new book named as”Pre-Modern Kutchi Navigation Techniques and Voyages”- is the collection of _______ Manuscripts?
    a)   Gujarati
    b)   Bengali
    c)   Bihar
    d)   Marathi


    8).Google has entered into a strategic partnership with consulting firm _____ to target Digital India Projects and Large Enterprise Deals?
    a)   Price Water Houses Coopers
    b)   JP Morgan
    c)   Mckinsey and Company
    d)   Ernst and Young LLP


    9).Directorate General of Central Excise Intelligence has fined Rs 570 crore to which of the following companies?
    a)   Amul Milk
    b)   Vodafone
    c)   Nestle India
    d)   Cadbury India Limited


    10).Kumaran Asan World Prize is related to which of the following field?
    a)   Music
    b)   Poetry
    c)   Chemistry
    d)   Physics

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). c)   4). b)   5). a)   6). d)   7). c)   8). a)   9). d)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: