Daily Current Affairs and GK questions Updates- 6th February 2015

Daily Current Affairs and GK questions
Posted Date:8thFebruary 2015:
Daily Current Affairs and GK questions Updates- 6th February 2015:                    
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Name the Indian Tele Com company which has signed a agreement with Germany Based KION group to provide Global WAN service to the 280 sites of KION across 30 countries?
a)   Idea
b)   Aircel
c)   Tata Communications Ltd
d)   Airtel


2).Which social network company has signed a deal with Google to make its results searchable?
a)   Hike
b)   Twitter
c)   Facebbok
d)   Instagram


3).In how many languages, does Jnanpith Award is given_______.
a)   22
b)   24
c)   26
d)   28


4).Who is the winner of Jnanpith Award 2014?
a)   Guri Krisha Joshi
b)   Saurab Tiwari
c)   Chuni Mani Lal
d)   Bhalchandra Nemade


5).Among the following SAARC countries, which is NOT a part of SAARC Motor Vehicles Agreement?
a)   Bhutan
b)   Sri Lanka
c)   Bangladesh
d)   India


6).Chintan Shivir project was related to________.
a)   Sports Ministry
b)   HRD Ministry
c)   Ministry of Environment
d)   Defense Ministry


7).Alibaba has acquired the 25% of share of ______.
a)   Mobil Rupee
b)   Admobi
c)   Freecharge
d)   Paytm


8).ATS stands for?
a)   Applicant Tracking System
b)   Application Tracking System
c)   Application Transfer System
d)   Amount Transfer System


9).Name the committee that was related to reforms in Central Public Sector Enterprises?
a)   Sachar Committee
b)   Roongta Committee
c)   Tiwari Committee
d)   Yadav Committee


10).Which of the following is an Indian Based Company?
a)   LG
b)   Nokia
c)   Samsumg
d)   Micromax

Answers:                                 
1). c)   2). b)   3). a)   4). d)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). b)   10). d)

Online Mock Tests 2019: