Daily Current Affairs and GK questions Updates- 6th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 6thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following statement is NOT true about Jalyukta Shivar Abhiyan?
    a)   Rajasthan to replicate it
    b)   To make Maharashtra drought-free state by 2019
    c)   It was started by Maharashtra
    d)   All are true


    2).Who is the winner of Women’s FIFA World Cup 2015?.
    a)   Brazil
    b)   Japan
    c)   US
    d)   Russia


    3).Which of the two religious places where National Green Tribunal has banned use of plastics?
    a)   Mathura and Haridwar
    b)   Rishikesh and Allahabad
    c)   Haridwar and Allahabad
    d)   Haridwar and Rishikesh


    4).As per report, 58% of school kids in ______ suffer from orthopaedic ailment due to heavy bags?
    a)   Maharashtra
    b)   Punjab
    c)   Delhi
    d)   West Bengal


    5).Which of the following software company has announced to set-up a digital village in Maharashtra?
    a)   Infosys
    b)   Google
    c)   Microsoft
    d)   Yahoo


    6).What is the name of the operation that was launched to make Amarnath Yatra Safe?
    a)   Operation Yatra
    b)   Operation Shiva
    c)   Operation Safe
    d)   Operation Amarnath


    7).International Day of Cooperative was Observed on_________.
    a)   6th July
    b)   5th July
    c)   3rd July
    d)   4th July


    8).Name the Indian Biologist who has been elected to the Royal Society?
    a)   J C Cheema
    b)   Ravi King
    c)   Kamal Bawa
    d)   R P Sandhu


    9).What is the correct combination of percent of shareholders in Asian Infrastructure Investment Bank?
    a)   China 30.34%, India 8.52%, Russia 6.66%
    b)   China 35.34%, India 10.12%, Russia 7.5%
    c)   China 23.57%, India 15.56%, Russia 12.23%
    d)   China 20.55%, India 22.32% Russia 9.45%


    10).Who is the author of the book- Kashmir: The Vajpayee Years?
    a)   Daksh Srivastava
    b)   Anshul Sharma
    c)   Ronit Das Gupta
    d)   A S Dulat


    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). d)   8). c)   9). a)   10). d)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: