Daily Current Affairs and GK questions Updates- 6th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 6th March 2015:                         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following film has won the Oscar 2014 for Best Foreign Language Film?
    a)   Two States
    b)   The Missing Picture
    c)   The Great Beauty
    d)   Ida


    2).Giving a boost to affordable housing, RBI has eased the norms for home loans of up to Rs. _______ lakh by allowing banks to include stamp duty and registration charges to the cost of a unit?
    a)   18
    b)   15
    c)   10
    d)   12


    3).The Government has mandated RBI to bring down inflation to below_____% by January 2016 and then target a level of ________% by March 2017.
    a)   7 and 4 respectively
    b)   6 and 4 respectively
    c)   5 and 4 respectively
    d)   5.5 and 4.5 respectively


    4).Among the following which is the Umbrella body for all retail payments system?
    a)   NPCI
    b)   SBI
    c)   FCCI
    d)   RBI


    5).European Union has formally adopted climate change targets for December’s Paris Conference including a 40% cut in emission by_______.
    a)   2020
    b)   2022
    c)   2025
    d)   2030


    6).In NIRDPR, ‘D’ stands for_____.
    a)   Derivation
    b)   Democrat
    c)   Development
    d)   Department


    7).Among the following, which is the first, second and third largest receiver of Foreign Direct Investment in India?
    a)   Pharmaceuticals, services and Automobile respectively
    b)   Telecom,  Services and Automobile respectively
    c)   Automobile, Services and Pharmaceuticals
    d)   Telecom, Automobile and Services respectively


    8).Every Year in March first week in_________, International Yoga Festival was conducted.
    a)   Rishikesh
    b)   Bangalore
    c)   Goa
    d)   Delhi


    9).Which is the most profitable Central Public Sector Enterprises for 2013-14?
    a)   GAIL
    b)   NTPC
    c)   ONGC
    d)   SAIL


    10).Aegean Sea is a bone of contention between_______.
    a)   Iran and Turkey
    b)   Greece and Turkey
    c)   Greece and Spain
    d)   Turkey and Spain

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). d)   6). c)   7). b)   8). a)   9). c)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: