Daily Current Affairs and GK questions Updates- 6th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 6th May 2015:                             
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).National Thermal Power Corporation (NTPC) has signed an agreement with which of the following state to set up 4,000MW Power Plant?
    a)   Maharashtra
    b)   Jharkhand
    c)   Gujarat
    d)   Assam


    2).What is the name of the Surface-to-air Missile which was indigenously developed in India?
    a)   Thanush
    b)   Agni-III
    c)   Akash
    d)   Pranov


    3).Recently Union Cabinet has approved the 119thConstitution Amendment Bill on the Land Boundary Agreement between India and _________.
    a)   Pakistan
    b)   Nepal
    c)   China
    d)   Bangladesh


    4).Name the Bollywood actor who has been jailed for 5 years recently?
    a)   Salman Khan
    b)   Amir Khan
    c)   Amitabh Bachchan
    d)   Shahrukh Khan


    5).GST stands for______.
    a)   Goods and System Tax
    b)   Goods and Service Tax
    c)   Goods and Speed Transmission
    d)   Goods and Server Tax


    6).Indian Government has recently signed 11 MoUs with which of the following firms?
    a)   US
    b)   Italy
    c)   France
    d)   Germany


    7).FIIA Stands for________.
    a)   Former Indian Investigation Association
    b)   Foreign Investment Implementation Association
    c)   Foreign Investment Implementation Agency
    d)   Foreign Investigation Implementation Agency


    8).World Asthma Day was observed on_______.
    a)   3rd May
    b)   4th May
    c)   5th May
    d)   6th May


    9).Which of the following state was associated with the BHEL GVK’s Hydro Power Plant?
    a)   Uttrakhand
    b)   Bihar
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Rajasthan


    10).What is the name of the two communication satellites which was proposed to build by India that supports the telecommunication and television services?
    a)   TSAT- 17 and TSAT- 18
    b)   GSAT-17 and GSAT-18
    c)   Telecom- 11 and Telecom- 12
    d)   INSat- 11 and INSat- 12

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). d)   7). c)   8). c)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews