Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th April 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Recently, a tough terrorism law was passed by which of the following country?

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    a)   Dubai
    b)   Pakistan
    c)   Malaysia
    d)   Afghanistan


    2).Who is appointed as the New Nepali Ambassador to India?
    a)   Dinesh Chand Koirala
    b)   Deep Kumar Upadhyay
    c)   Shuddhasattwa Upadhya
    d)   Balwant Rai


    3).Which of the following company has approved the revised trade agreement with India?
    a)   China
    b)   Sri Lanka
    c)   Nepal
    d)   Bangladesh


    4).World Health Day is Observed on_______.
    a)   April 5th
    b)   April 7th
    c)   April 6th
    d)   April 5th


    5).LIC and _____ has signed an MoU to provide insurance cover to all Aadhaar-linked to its savings account holder.
    a)   Citi Bank
    b)   ICICI
    c)   SBI
    d)   Dena Bank


    6).What is the Theme of the World Health Day 2015?
    a)   From Farm to plate, make food safe
    b)   Committed to make food safe
    c)   Safe food for earth
    d)   Clean food, clean earth


    7).Which of the following Indian Cricketer is starting You We Can Ventures to fund startup companies?
    a)   Rahul Dravid
    b)   Yuvaraj Singh
    c)   MS Dhoni
    d)   Sachin Tendulkar


    8).Xiaomi, Chinese mobile phone will available only at______ in India?
    a)   ebay
    b)   Amazon
    c)   Snap Deal
    d)   Both 2 and 3


    9).Dronavalli Harika is related to which of the following sport?
    a)   Badminton
    b)   Golf
    c)   Chess
    d)   Tennis


    10).Which of the following state has decided to start a separate department for NRIs?
    a)   Bihar
    b)   Arunachal Pradesh
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Madhya Pradesh

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). d)   4). b)   5). d)   6). a)   7). b)   8). d)   9). c)   10). d)



    / 5. Reviews