Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Posted Date:9thFebruary 2015:
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th February 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).First NITI Aayog Meet was chaired by?
    a)   Shankar Desai
    b)   G N Bajpai
    c)   Amit Shah
    d)   Narendra Modi


    2).CSIR stands for?
    a)   Committee of Scientist and Industrial Report
    b)   Committee of Scientist and Industrial Research
    c)   Cabinet of Scientist and Industrial Research
    d)   Council of Scientist and Industrial Research


    3).What is mean by FCA?
    a)   Foreign Currency Assets
    b)   Foreign Country Assistant
    c)   Foreign Currency Allocation
    d)   Fixed Currency Assets


    4).In how many public sector banks, Government has infused Rs. 6990 crores?
    a)   Six
    b)   Seven
    c)   Nine
    d)   Eight


    5).Where does the Water Conference-2015 was held?
    a)   Delhi
    b)   Guwahati
    c)   Bhopal
    d)   Indore


    6).Symposium-Towards Zero Poaching in Asia is hosted at______?
    a)   Kathmandu
    b)   New Delhi
    c)   Colombo
    d)   Shanghai


    7).Recently, whose bowling action has been cleared by ICC?
    a)   Ravi Bhopara
    b)   Monty Singh
    c)   Pragyan Ojha
    d)   Saeed Ajmal


    8).Who is the UN Special Coordinator for the Middle East Peace?
    a)   Ainsley James
    b)   Nickolay Mladenov
    c)   Lakhan Pal
    d)   Marvin Jackson


    9).LCA stands for- Light _______Aircraft?
    a)   Communication
    b)   Compact
    c)   Combat
    d)   Common


    10).Indian Coast Guard has recently Inducted High Speed-Patrolling Ship named as_______.
    a)   Amogh
    b)   Amar
    c)   Akbar
    d)   Amith

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). b)   9). c)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: