Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Indian Government has launched the broadband products developed by C-DOT in Digital India initiative. Here in C-DOT, “T” stands for________.
    a)   Terminal
    b)   Transmission
    c)   Telematics
    d)   Telephone


    2).Which of the following country hosts the inaugural meeting of the BRICS-backed New Development Bank?
    a)   Brazil
    b)   Russia
    c)   China
    d)   India


    3).India has signed key pacts with Uzbekistan in Tourism, Culture and _______.
    a)   Technology
    b)   Defence
    c)   Sports
    d)   Protocol


    4).According to the World Bank report, India lies in which of the following group as per Gross National Income?
    a)   Lower Middle Income Group
    b)   Higher Income Group
    c)   Lower Income Group
    d)   Higher Income Group


    5).MUDRA Yojana is related to which of the following sectors?
    a)   Jute Industry
    b)   Co-Operatives
    c)   Micro Entrepreneurs
    d)   Steel Industry


    6).Who is the winner of Formula 1 British Grand Prix 2015 Title?
    a)   Pat Schumacher
    b)   Lewis Hamilton
    c)   Sebastian Vettel
    d)   Nico Rosberg


    7).Which of the following state has announced to replicate Maharashtra’s Jalyukta Shivar Abhiyan?
    a)   Rajasthan
    b)   Gujarat
    c)   Meghalaya
    d)   Odisha


    8).Who is the new Director of the Aeronautical Development Agency?
    a)   T N Deshmukh
    b)   M Viswas
    c)   S M Rammaiyya
    d)   C D Balaji


    9).Among the following state has given principle approval to give ownership rights to lease holder farmers?
    a)   Punjab
    b)   Haryana
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Maharashtra


    10).Government has planned to spend _______ on tree plantation, green cover.
    a)   Rs. 20,000 Crore
    b)   Rs. 35,000 Crore
    c)   Rs. 25,000 Crore
    d)   Rs. 15,000 Crore

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). a)   8). d)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews