Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     1).Who is the winner of the UEFA Champions League Trophy 2015?
    a)   Arsenal
    b)   Barcelona
    c)   Juventus
    d)   Paris


    2).Who is the winner of the Men’s Singles French Open 2015?
    a)   Stanislas Wawrinka
    b)   Roger Federer
    c)   Novak Djokovic
    d)   Rafael Nadal


    3).India has imposed Anti-Dumping Duty on Steel imports from_________.
    a)   South Africa
    b)   Sri Lanka
    c)   China
    d)   Nepal


    4).India has signed a Memorandum of Understanding with which of the following country for the development of Vaccines?
    a)   Bangladesh
    b)   Netherlands
    c)   Belarus
    d)   USA


    5).What is the name of the operation that was carried out by the Indian Government in Nepal after massive earthquake?
    a)   Operation Maitri
    b)   Operation LIFE
    c)   Operation Sahyog
    d)   Operation Suraksha


    6)._______ government has decided to open India’s first Elephant Hospital in the state?
    a)   Assam
    b)   Tamil Nadu
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Kerala


    7).June 7th was observed as________.
    a)   World No Tobacco Day
    b)   World Environment Day
    c)   World Water Day
    d)   Cancer Survivors Day


    8).What is the name of the awards that has been won by Indian Renewable Energy Development Agency Limited?
    a)   Miniratna (Category 1)
    b)   Bharatmani (Category 1)
    c)   Rashtraratna (Category 1)
    d)   Bharat Alankar (Category 1)


    9).What is the name of the new scheme which was launched by Union Ministry for Water Resources?
    a)   Jal Hi Jeevan Hai
    b)   Drop by Drop
    c)   Jal Kranti Abhiyan
    d)   Jal Bachao Abhiyan


    10).Who is the New Managing Director of Volvo India?
    a)   Angela Goldsmith
    b)   Tom Von Bonsdorff
    c)   Mike Erwin
    d)   Exon Mobil

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). c)   4). b)   5). a)   6). d)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews