Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th March 2015:                         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Ramsundar Das is the former Chief Minister of______.
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Rajasthan
    d)   Haryana


    2).A documentary film names- “India’s Daughter” has been released by_____.
    a)   Star Network
    b)   Channel 4
    c)   BBC
    d)   CCN


    3).AdiQuity is related to _______.
    a)   Sports
    b)   Pharma
    c)   Education
    d)   Online Ad Space


    4).Bus Service between Kathmandu and _____ has started recently.
    a)   Gorakhpur
    b)   Delhi
    c)   Ranchi
    d)   Varanasi


    5).India has signed a MoU with _______ on Mutual Protection of Classified Information?
    a)   Spain
    b)   Sri Lanka
    c)   Germany
    d)   Malaysia


    6).The Colombo Port City Project with_____ was temporarily suspended by Sri Lanka?
    a)   Pakistan
    b)   China
    c)   Singapore
    d)   Indonesia


    7).Nimrud City is located at_______.
    a)   Afghanistan
    b)   Saudi Arabia
    c)   Iraq
    d)   Iran


    8).What is the per capita of income of India for the year 2014-15?
    a)   81,564
    b)   79,952
    c)   88,533
    d)   98,456


    9).First 3D printed Jet Engine was developed in which country?
    a)   Australia
    b)   USA
    c)   Japan
    d)   Russia


    10).”Four Comprehensives” is a new political theory which was recently launched in_______.
    a)   China
    b)   USA
    c)   Russia
    d)   Germany

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). c)   9). a)   10). a)

    / 5. Reviews