Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 7th May 2015:                             
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following country has launched new surveillance law?
    a)   Pakistan
    b)   Japan
    c)   Germany
    d)   France


    2).Moon lo is a satellite that belongs to_________.
    a)   Jupiter
    b)   Mars
    c)   Pluto
    d)   Saturn


    3).What is the India’s Rank in 2015 Mothers Index?
    a)   160
    b)   155
    c)   140
    d)   135


    4).Cabinet Committee on Economic Affairs has permission to increase in the investment limit for cases requiring prior approval of Foreign Investment Promotion Board to ______ crore rupees from the present 2000 crore.
    a)   3300
    b)   3000
    c)   2500
    d)   2200


    5).Who is the winner of Freedom of Expression Courage Award 2015?
    a)   CNN
    b)   Times of India
    c)   Charlie Hebdo
    d)   BBC


    6).Among the following which has approved Anti-Terror Act 2015?
    a)   Afghanistan
    b)   Brazil
    c)   Norway
    d)   Canada


    7).Underwater explorers in Madagascar have discovered treasure belonging to the notorious 17th Century Scottish Pirate_________.
    a)   William Kidd
    b)   John Keats
    c)   John Harper
    d)   William Safer


    8).What is the total number of members in Gulf Cooperative Council?
    a)   9
    b)   18
    c)   6
    d)   12


    9).Which of the following country is known as World’s Most Tourist Friendly Country?
    a)   Switzerland
    b)   US
    c)   Australia
    d)   Spain


    10).India has signed a Memorandum of Interest with ______ to establish network of Institutions of Higher Education.
    a)   Nepal
    b)   Russia
    c)   Japan
    d)   China

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). c)   6). d)   7). a)   8). c)   9). d)   10). b)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: