Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th April 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is the name of the new level regulatory authorities which was yet to be formed after the approval of amendments in Real Estate (Regulatory and Development) Bill 2013 from the Cabinet?
    a)   VISA
    b)   RERA
    c)   SEVA
    d)   CISA


    2).Name the scheme under which the MUDRA Bank has been launched?
    a)   Jan Dhan Yojana
    b)   Bharat Nirman
    c)   Make in India
    d)   Never Give Up


    3).Which of the following state has won the Syed Mushtaq Ali T20 Trophy?
    a)   Punjab
    b)   Maharashtra
    c)   Rajasthan
    d)   Gujarat


    4).FFIs proposals of Aurobindo Pharma Ltd and _________ worth of Rs.4187 crore in the pharmaceutical majors was approved by the Cabinet Committee on the Economic Affairs recently.
    a)   Glenmark Pharmaceutical Ltd
    b)   Aarey Drugs and Pharmaceutical Ltd
    c)   Jubilant Organosys Ltd
    d)   Dr. Reddy’s Lab


    5).Narara Marine National Park was located at____?
    a)   Maharashtra
    b)   Assam
    c)   Bihar
    d)   Gujarat


    6).Among the following, which is was recommended Integrated Emergency Communication and Response System in India?
    a)   Indian Army
    b)   HRD Ministry
    c)   TRAI
    d)   SEBI


    7).Union Home Ministry has organized a national conference on tacking of Left Wing Extremism, which was hosed at________.
    a)   Mumbai
    b)   Bhubaneswar
    c)   Bangalore
    d)   Delhi


    8).What is the name of the India’s desi version of Swedish 155mm Bofors gun howitzer?
    a)   Arjuna
    b)   Pwahar
    c)   Dhanush
    d)   Veera


    9).Enforcement Directorate has attached over Rs. 101 crore worth of bank balance in connection with its money laundering probe in the _______ online marketing scam case?
    a)   Lotto Earning
    b)   I am the Best
    c)   Speak Asia
    d)   Be the Winner


    10).Among the following countries, which is NOT in the list of three nations visit of PM Narendra Modi, which was starts from 9th April?
    a)   Canada
    b)   South Africa
    c)   Germany
    d)   France

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). d)   4). a)   5). d)   6). c)   7). b)   8). c)   9). c)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: