Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th February 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Atmaram Bhende is related to which of the following language?
    a)   Gujarathi
    b)   Bengali
    c)   Marathi
    d)   Urdu


    2).Anirban Lahiri is related to which sports?
    a)   Cricket
    b)   Golf
    c)   Hockey
    d)   Kabbadi


    3).From which year, India’s Civil Liability Nuclear Damage Act came to force?
    a)   2010
    b)   2008
    c)   2012
    d)   2005


    4).Sukanya Samridhi Yojna under Beti Bachao Beti Padhao enables a girl child below_____ years to open account in post offices and in the banks?
    a)   16
    b)   14
    c)   12
    d)   10


    5).Dashashwamedha and Sheetala were the two main Ghats in Varanasi, and recently they were famous in NEWS because they got________.
    a)   Wild fire
    b)   First Pollution free Ghats
    c)   Wifi Facility
    d)   Closed for Masses


    6).Who is Tony Tan Keng Yam?
    a)   Singapore President
    b)   Indonesia President
    c)   China Foreign Minister
    d)   South Korea President


    7).What is the total number of telecom subscribers in India as per TRAI report?
    a)   970 million
    b)   810 million
    c)   790 million
    d)   890 million


    8).Name the state has decided to introduce e-pass system in May to check diversion and under weighing of essential commodities under the public distribution system?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Rajasthan
    c)   Bihar
    d)   Andhra Pradesh


    9).Name the state which has signed an MoU with L&T which was a major Engineering and Construction Company to setup Closed-Circuit television based surveillance in its capital?
    a)   Gujarat
    b)   Karnataka
    c)   Punjab
    d)   Maharashtra


    10).”When Will You Marry” is a famous painting which was painted by_____.
    a)   Pablo Picasso
    b)   Paul Gauguin
    c)   Mila Kunis
    d)   Rusting James

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). d)   5). c)   6). a)   7). a)   8). d)   9). d)   10). b)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos