Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).India and Kazakhstan has launched first drilling at Satpayev Oil Block, which of the following company is related to this?
    a)   IOL
    b)   ONGC
    c)   Reliance
    d)   SAIL


    2).SCO stands for- Shanghai Cooperation _________.
    a)   Ombudsman
    b)   Officiate
    c)   Organization
    d)   Office


    3).The first Ashes Test Series was played in________.
    a)   1932-33
    b)   1982-83
    c)   1882-83
    d)   1900-1901


    4).Who is the author of “Udas Naslain”?
    a)   Abid Hussian
    b)   Abdullah Hussian
    c)   Arun Bajpai
    d)   Rajesh Pilot


    5).Final Match of FIFA Women’s World Cup 2015 was played between________ and ________.
    a)   US and England
    b)   Japan and England
    c)   Brazil and England
    d)   US and Japan


    6).As per Socio-Economic and Caste Census states with highest and lowest house hold size are ______________, respectively.
    a)   Uttar Pradesh and Andhra Pradesh
    b)   Uttar Pradesh and Bihar
    c)   Uttar Pradesh and Gujarat
    d)   Andhra Pradesh and Gujarat


    7).Meiji era site is located at________.
    a)   China
    b)   Japan
    c)   Russia
    d)   Singapore


    8).Floyd Mayweather is related to which of the following sports?
    a)   Football
    b)   Tennis
    c)   Boxing
    d)   Cricket


    9).All the Central Universities have agreed to roll out CBCS, here CBCS stands for- Choice Based ______ System.
    a)   Combined
    b)   Choice
    c)   Credit
    d)   Centre


    10).Recently Supreme Court has issued a notice to bring _________ under RTI Scanner.
    a)   Political Parties
    b)   UGC
    c)   Defence Personal
    d)   Retired IAS Officers

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). c)   4). b)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). c)   10). a)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: