Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

     1).Which of the following airlines has signed a deal to sell tickets to wait listed railway travelers?
    a)   Go Indigo
    b)   Go Air
    c)   Air India
    d)   Spice Jet


    2).India and Bangladesh have signed Land Boundary Agreement of ________.
    a)   1989
    b)   1974
    c)   1999
    d)   2000


    3).Tintu Luka is related to which of the following sports?
    a)   Women’s 800 race
    b)   Wrestling
    c)   Shot put
    d)   Javelin Throw


    4).Who is Dasaradhi Rangacharya?
    a)   Kanada Writer
    b)   Bengali Writer
    c)   Telugu Writer
    d)   Tamil Writer


    5).India has signed an agreement with ______ to jointly develop protective suits for chemical and biological warfare.
    a)   Bangladesh
    b)   USA
    c)   Belarus
    d)   Russia


    6).Telangana Foundation Day is observed on_________.
    a)   June 7
    b)   June 5
    c)   June 3
    d)   June 2


    7).AJEYA WARRIOR is the name of the Military Exercise which was conducted between which of the following countries?
    a)   India and Bangladesh
    b)   India and Nepal
    c)   India and England
    d)   India and USA


    8).Who is the New Central Vigilance Commissioner of India?
    a)   Kunal Shaw
    b)   K V Chowdary
    c)   Manish Jha
    d)   Asif Naseem


    9).Who is the New Chief Information Commissioner of India?
    a)   Vijai Sharma
    b)   Santhosh Desai
    c)   Akhilesh Verma
    d)   Ranjeet Das


    10).Government has cleared who many eco sensitive zones to safeguard wildlife?
    a)   175
    b)   198
    c)   200
    d)   222

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). c)   8). b)   9). a)   10). d)

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: