Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th March 2015:                         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the winner of all England Open Badminton Championships 2015?
    a)   Sharon David
    b)   Saina Nehwal
    c)   Yukta Mukhi
    d)   Carolina Marin


    2).As per Forbes report, who is the richest Indian?
    a)   Dilip Shanghvi
    b)   Anil Ambani
    c)   Sunil Bharti Mittal
    d)   Ratan Tata


    3).Which of the following state has launched the Aapki Beti Hamari Beti?
    a)   Gujarat
    b)   Haryana
    c)   Punjab
    d)   Delhi


    4).Who is the founder of the famous Outlook Magazine?
    a)   Siriji Dorigia
    b)   Rajdeep Sardesai
    c)   Vinod Mehta
    d)   Manmohan lal


    5).International Women’s Day is observed on______.
    a)   8th March
    b)   7th March
    c)   9th March
    d)   6th March


    6).For the first time, _____ has decided to recruit women officers.
    a)   CISF
    b)   Delhi
    c)   IAF
    d)   ITBP


    7).Which is the World’s Top Defense Importer of the year 2014?
    a)   China
    b)   Saudi Arabia
    c)   US
    d)   Russia


    8).Amarnath Yatra is related to which of the following state?
    a)   Uttarakhand
    b)   Jammu and Kashmir
    c)   Bihar
    d)   Himachal Pradesh


    9).Which of this history will be included in NCERT Curriculum?
    a)   China
    b)   Uttar Pradesh
    c)   North East
    d)   Nepal


    10).Who is the author of the book- Lucknow Boy?
    a)   Vinod Mehta
    b)   MJ Akbar
    c)   Akhilesh Yadav
    d)   Varun Vats

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). b)   4). c)   5). a)   6). d)   7). b)   8). b)   9). c)   10). a)



    / 5. Reviews