Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 8th May 2015:                             
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is Dr. Amalendu Guha?
    a)   Famous Writer
    b)   Famous Painter
    c)   Famous Historian
    d)   Famous Poet


    2).Who is the new Election Commissioner of India?
    a)   Manjunath Verma
    b)   Mohit Raju
    c)   Aaskash Ahlawat
    d)   Achal Kumar Jyoti


    3).Indian Army has signed a MoU with which of the following banks regarding Defence Salary Package?
    a)   Bank of Baroda
    b)   Bank of India
    c)   PNB
    d)   SBI


    4).Among the following party which has won the UK 2015 General Election?
    a)   Conservative Party
    b)   People’s Party
    c)   Republic Party
    d)   Democratic Party


    5).CAG has accused _____ and _____undue gain through broadband spectrum.
    a)   RJio, Vodafone
    b)   Idea, Airtel
    c)   Vodafone, Airtel
    d)   RJio, Airtel


    6).Among the following which of the awards is known as Green Oscar?
    a)   Royal Society Wildlife Award
    b)   Whitley Award
    c)   UK Wildlife Award
    d)   John Conservation Award


    7).Rathambore Tiger Reserve was located at________.
    a)   West Bengal
    b)   Punjab
    c)   Maharashtra
    d)   Rajasthan


    8).Great Indian Bustard in the State Bird of________.
    a)   Bihar
    b)   Rajasthan
    c)   Haryana
    d)   Assam


    9).How many Indian-origin MPs has been elected to UK parliament election 2015?
    a)   10
    b)   11
    c)   12
    d)   13


    10).National Green Tribunal has launched a new rule to every household in Delhi to pay a monthly environmental comprehension to clean up________.
    a)   Hindon River
    b)   Yamuna River
    c)   Ganga River
    d)   Monuments in India

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). b)   4). a)   5). d)   6). b)   7). d)   8). b)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews