Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th April 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following state has signed a MoU with Vedanta Group to improve 3056 Anganwadi centres in five districts?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Maharashtra
    c)   Assam
    d)   Rajasthan


    2).India has signed a deal with ______ on transportation.
    a)   Singapore
    b)   Malaysia
    c)   America
    d)   China


    3).Global rating agency Moody’s has updated India’s credit rating to_____, from _____ on 9th April.
    a)   Negative to positive
    b)   Positive, stable
    c)   Best, average
    d)   Best, stable


    4).Sim Bhullar is related to which of the following sport?
    a)   Badminton
    b)   Kabaddi
    c)   Basket ball
    d)   Hockey


    5).How many countries are there in the European Aeronautic Defense and Space consortium?
    a)   six
    b)   four
    c)   three
    d)   five


    6).Education for all global Monitoring Report was released by________.
    a)   UNESCO
    b)   UN
    c)   WHO
    d)   UNICEF


    7).What is the payload capacity of the Nuclear Capable Dhanush Missile?
    a)   750 kg
    b)   1000 kg
    c)   450 kg
    d)   500 kg


    8).___________, will be the new Election Commissioner of India from 19th April?
    a)   Nasim Zaidi
    b)   Piyush Chawala
    c)   Krishna Kumar
    d)   Sumit Mazumder


    9).What is the name of the two choppers, which was inducted into the Border Security Force?
    a)   Mi- 17 V5
    b)   AF-24
    c)   V-36
    d)   FF-78


    10).Government has blocked the foreign funding to ________ India with immediate effect by suspending its registration for six months.
    a)   Green Crusaders
    b)   Wilderness Society
    c)   Men of the Earth
    d)   Green Peace

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). a)   9). a)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: