Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th February 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).World’s first robot-staffed Hotel has been started at______.
    a)   Singapore
    b)   Japan
    c)   China
    d)   US


    2).What is the name of the programme that was launched by Uttarakhand to develop the tourism in the state?
    a)   Chardham Darshan
    b)   Dev Darshan
    c)   Himalaya Darshan
    d)   Dev Bhoomi Darshan


    3).Which of the following ministry has introduced a web based payment monitoring system to make its work and service more transparent?
    a)   NHAI
    b)   Sports
    c)   Defense
    d)   Railways


    4).Name the committee which was formed for Electricity Amendment bill 2014?
    a)   Verma Committee
    b)   Gupta Committee
    c)   Rathi Committee
    d)   Somaiya Committee


    5).What is the expected percentage of Output growth in the year 2014-15, after switching to new method of calculating the India’s Gross Domestic product.
    a)   7.4%
    b)   6.9%
    c)   7.9%
    d)   6.2%


    6).Which of the following city is NOT in 100 Resilient Cities List?
    a)   Bangalore
    b)   Chennai
    c)   Greater Noida
    d)   Surat


    7).For which album, Ricky Kej has won Grammy Award?
    a)   Song of Indians
    b)   Winds of Samsara
    c)   Songs of India
    d)   With love from India


    8).Yash Bharti Samman was given by which state?
    a)   Rajasthan
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Punjab
    d)   Bihar


    9).In OECD, ‘E’ stands for?
    a)   Entrepreneur
    b)   Environment
    c)   Energy
    d)   Economic


    10).Rathan Tata has decided to invest his fund in which e-portal company?
    a)   eBay.com
    b)   Cardekho.com
    c)   Flipkart.com
    d)   Alibaba.com

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). c)   7). b)   8). b)   9). d)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: