Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is the Capital of Kazakhstan?
    a)   Benn
    b)   Astana
    c)   St. Petersburg
    d)   Kiev


    2).Who is the New Home Secretary of Delhi?
    a)   Pradessp Jain
    b)   S N Sahai
    c)   Sachin Bansal
    d)   Arvind Kejriwal


    3).UNESCO has recently added 24 new World Heritage Sites; with this the total number of World Heritage Sites has become_______.
    a)   989
    b)   758
    c)   1031
    d)   1350


    4).FCRA stands for- ____________ Contribution Regulation Act.
    a)   Foreign
    b)   Firm
    c)   Foundation
    d)   Funding


    5).Vyapam Scam is related to which of the following state?
    a)   Bihar
    b)   Jharkhand
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Uttarakhand


    6).Vadodara and _______ province of China have signed a MoU to develop twin cities.
    a)   Xinjiang
    b)   Beijing
    c)   Jilin
    d)   Heilongjiang


    7).Nagaland has been declared as disturbed area under section 3 of the Armed Forces (Special Powers) Act_________.
    a)   1950
    b)   1948
    c)   1985
    d)   1958


    8).Which of the following is the Statutory Licensed Certifying Authority of India that issues Digital Signature Certificates?
    a)   Make in India Limited
    b)   Sg India  Limited
    c)   Digital India Limited
    d)   eMudhra Limited


    9).India has signed a agreement on Uranium with which of the following country recently?
    a)   Uzbekistan
    b)   Kazakhstan
    c)   China
    d)   Russia


    10).Which of the following organization has ranked the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act, (MGNREGA) as the World’s Largest Public Works Programme?
    a)   BRICS
    b)   WHO
    c)   World Bank
    d)   UN

    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). c)   4). a)   5). c)   6). a)   7). d)   8). d)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: