Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).M-SIPS is the incentive programme which is related to which of the following sector?
    a)   SMEs
    b)   Health Sector
    c)   Electronic Sector
    d)   Agriculture Sector


    2).Which of the following is the India’s most solar installed capacity state?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Haryana
    c)   Rajasthan
    d)   Gujarat


    3).EPFO has planned to invest its_______ of funds in equity market.
    a)   8%
    b)   3%
    c)   7%
    d)   5%


    4).Who is the new Director General of National Security Guard?
    a)   Amrita Kaur
    b)   Anvesh Sharma
    c)   Priya Raj
    d)   R C Tayal


    5).Anantjeet Singh Naruka is related to which of the following sports?
    a)   Shooting
    b)   Shot put
    c)   Javelin Throw
    d)   Tennis


    6).25th African Union summit is being held at_________.
    a)   Kenya
    b)   South Africa
    c)   Ghana
    d)   Zimbabwe


    7).NASA has recently launched a giant balloon carrying a kind of flying saucer that to test the technologies in which of the following planets?
    a)   Alpha Centauri
    b)   Mars
    c)   Mercury
    d)   Proxima Centauri


    8).104th Session of International Labor Conference was yet to be held at_________.
    a)   Berlin
    b)   London
    c)   New York
    d)   Geneva


    9).International Yoga Day was observed on__________.
    a)   June 21
    b)   June 22
    c)   June 23
    d)   June 24


    10).What is ASHOBAA?
    a)   New Government Welfare Scheme
    b)   Military exercise between India and Nepal
    c)   Cyclonic Strom
    d)   New Mobile Virus

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). d)   4). d)   5). a)   6). b)   7). b)   8). d)   9). a)   10). c)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: